Tips en overige vragen

Let op! boek uw rit tenminste twee uur van tevoren!

 

Afbeelding Regiotaxi

Tips en overige vragen

Moet u naar het ziekenhuis en gebruikt u hiervoor de Regiotaxi? Hou er dan alstublieft rekening mee dat er andere reizigers in de taxi kunnen zitten, die eerst worden weggebracht. Neem een ruime marge om op tijd aanwezig te kunnen zijn.

Het contract met de huidige vervoerder is verlengd tot en met eind 2022. Tot die tijd kunt u uw tegoedbonnen gewoon blijven gebruiken.

Helaas is een scootmobiel niet veilig om in te blijven zitten tijdens uw rit.
Ook bij het betreden van de taxi zult u de scootmobiel moeten verlaten en zelf instappen. De scootmobiel wordt via de oprijplaat in de taxi gehesen en meegenomen als bagage.

Heeft u moeite met het betreden van de taxi?
Een aantal taxi's is voorzien van een rolstoel. U kunt hierin plaatsnemen en via de oprijplaat de taxi betreden.
Wilt u hier gebruik van maken, geeft u dit dan duidelijk door bij uw reservering.

Wilt u in uw rolstoel vervoerd worden, dan moet deze aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldoen.
Veilige rolstoelen zijn voorzien van de ISO-norm 7176-19. De rolstoelen die aan deze norm voldoen, zijn te herkennen aan de stickers met het haaksymbool.

Mogelijk heeft u een aangepaste rolstoel, die door deze aanpassingen niet kon worden getest en dus niet voorzien is van deze sticker. Dit wil niet direct zeggen dat u hier niet veilig in vervoerd kunt worden. In eerste instantie dient u deze afweging zelf te maken. De chauffeur beslist uiteindelijk of de rolstoel veilig is en mee kan in de taxi.
Overigens is de kans klein dat uw rolstoel niet geschikt is. De meesten voldoen reeds en al in 2019 is uw gemeente aan de slag gegaan om onveilige rolstoelen te vervangen of aan te passen.

Let wel: dit geldt alleen als u tijdens de rit niet op een normale autostoel kunt plaatsnemen en ín uw rolstoel vervoerd móet worden.
Kunt u op een normale autostoel gaan zitten, dan gaat de rolstoel als bagage mee en is dit voorschrift niet van kracht.

Dit voorschrift komt voort uit de Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden. Als u hier meer over wilt weten, kunt u dit nalezen op de website Code VVR.

Voorbeeld haaksymbool

U kunt de Regiotaxi tot een uur voor u wilt vertrekken, bestellen. Let op! Momenteel is de minimale vooraanmeldtijd twee uur.Dat is prettig, bijvoorbeeld als u spontaan ergens heen wilt.
Maar het kan ook voorkomen dat u al eerder weet dat u ergens heen gaat. In dat geval raden wij u aan uw rit zo vroeg mogelijk te bestellen. De vervoerder kan uw rit dan beter inplannen en zorgen dat u op tijd wordt opgehaald.

U kunt uw ritten tot een jaar vooruit inplannen.