Tijdelijke maatregelen

Let op! boek uw rit tenminste twee uur van tevoren!

 

Afbeelding Regiotaxi

Tijdelijke maatregelen Regiotaxi

In meerdere sectoren in het land klinkt momenteel hetzelfde geluid: er is een groot tekort aan personeel. Chaotische taferelen op Schiphol, restaurants die noodgedwongen één of meerdere dagen de deuren sluiten, kinderopvang die geen nieuwe kinderen meer toelaten. Het zijn slechts een paar voorbeelden die momenteel regelmatig in het nieuws verschijnen.

Ook de Regiotaxi kampt nog steeds met dit probleem: er zijn te weinig chauffeurs en te weinig kandidaten om de vacatures op te vullen. Daarnaast zien wij ook dat het steeds weer drukker op de weg wordt.

De Regiotaxi heeft een vervoersplicht. Dit betekent dat wij uw rit niet mogen weigeren. En dat willen wij natuurlijk ook niet! Daarom vragen wij u dit probleem sámen met ons aan te gaan met de volgende maatregelen.

Vooraanmeldtijd

De vooraanmeldtijd voor uw rit blijft voorlopig nog ten minste twee uur van tevoren. Boekt u uw rit vanuit het ziekenhuis? Dan proberen wij er binnen maximaal één uur te zijn.
U kunt bij uw boeking ook gelijk aangeven wanneer u weer opgehaald wilt worden voor de terugreis.
Boek uw rit altijd zo vroeg mogelijk. Het liefst zodra u weet dat u wilt gaan reizen.

Vermijd de spitsuren

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk het tijdstip te bepalen waarop u moet reizen, bijvoorbeeld als u een afspraak bij de dokter hebt.
Wilt u een reis maken waarbij het minder belangrijk is hoe laat u vertrekt?
Probeer dan de spitsuren hierbij te mijden. Deze gelden van 08:00u. tot 10:30u. in de ochtend en tussen 14:30u. en 16:30u. in de middag.
Mogelijk vraagt de Klantenservice u uw rit iets eerder of juist iets later te maken.

Indicaties

Heeft u een taxi-indicatie of een indicatie om voorin te zitten? Helaas kunnen wij u de komende tijd niet altijd met een 4-persoonstaxi vervoeren of u voorin laten zitten. Er kan dus ook een taxibus voor komen rijden.

Langere omrijtijd

In de Regiotaxi worden ritten gecombineerd, waardoor u mogelijk omrijdt tijdens uw rit. Hier gelden ook regels voor: als uw rit tot en met twee zones telt, mag u hierdoor nooit meer dan 20 minuten extra reistijd hebben. Bedraagt uw rit 3 tot en met 5 zones, dan mag de extra reistijd maximaal 30 minuten zijn.
NB. De opstapzone wordt hierbij niet meegerekend.

Beide marges moeten wij verlengen met 10 minuten.
Dus als uw rit tot en met twee zones telt, mag u hierdoor nooit meer dan 30 minuten extra reistijd hebben. Bedraagt uw rit 3 tot en met 5 zones, dan mag de extra reistijd maximaal 40 minuten zijn.

Oproep

Kent u chauffeurs die op zoek zijn naar een leuke baan? Of iemand die opgeleid wil worden tot taxichauffeur? Hieronder vindt u de vacaturepagina's van de taxibedrijven die de Regiotaxi rijden.