Tijdelijke maatregelen

Let op! boek uw rit tenminste twee uur van tevoren!

 

Afbeelding Regiotaxi

Tijdelijke maatregelen Regiotaxi

Anderhalf jaar corona heeft veel gevolgen gehad, voor mensen persoonlijk en ook in de maatschappij als geheel. Zo zijn de verhoudingen op de arbeidsmarkt flink door elkaar gegooid. Winkelpersoneel zat thuis, de horeca bleef gedwongen dicht en veel medewerkers zijn ergens anders gaan werken, waardoor er nu tekorten zijn.
Dit geldt helaas ook voor taxichauffeurs van de Regiotaxi.

Door het hele land klinkt momenteel hetzelfde geluid: er is overal een groot tekort aan taxichauffeurs.
Ook de Regiotaxi heeft hier last van.

Helaas kan dit soms van invloed zijn op de stiptheid van de Regiotaxi en wordt u later dan bedoeld opgehaald. Alle medewerkers doen hun uiterste best om het vervoer zo goed mogelijk uit te voeren. Wij vragen om uw begrip wanneer dit niet altijd lukt. U ontvangt wel gewoon een tegoedbon als uw rit te laat is.

Om het vervoer zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn wij genoodzaakt de komende tijd de volgende maatregelen te treffen:

Vooraanmeldtijd

De vooraanmeldtijd voor uw rit blijft voorlopig nog ten minste twee uur van tevoren. Boekt u uw rit vanuit het ziekenhuis? Dan proberen wij er binnen maximaal één uur te zijn.
U kunt bij uw boeking ook gelijk aangeven wanneer u weer opgehaald wilt worden voor de terugreis.
Boek uw rit altijd zo vroeg mogelijk. Het liefst zodra u weet dat u wilt gaan reizen.

Vermijd de spitsuren

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk het tijdstip te bepalen waarop u moet reizen, bijvoorbeeld als u een afspraak bij de dokter hebt.
Wilt u een reis maken waarbij het minder belangrijk is hoe laat u vertrekt?
Probeer dan de spitsuren hierbij te mijden. Deze gelden van 08:00u. tot 10:30u. in de ochtend en tussen 14:30u. en 16:30u. in de middag.
Mogelijk vraagt de Klantenservice u uw rit iets eerder of juist iets later te maken.

Indicaties

Heeft u een taxi-indicatie of een indicatie om voorin te zitten? Helaas kunnen wij u de komende tijd niet altijd met een 4-persoonstaxi vervoeren of u voorin laten zitten. Er kan dus ook een taxibus voor komen rijden.

Langere omrijtijd

In de Regiotaxi worden ritten gecombineerd, waardoor u mogelijk omrijdt tijdens uw rit. Hier gelden ook regels voor: als uw rit tot en met twee zones telt, mag u hierdoor nooit meer dan 20 minuten extra reistijd hebben. Bedraagt uw rit 3 tot en met 5 zones, dan mag de extra reistijd maximaal 30 minuten zijn.
NB. De opstapzone wordt hierbij niet meegerekend.

Beide marges moeten wij verlengen met 10 minuten.
Dus als uw rit tot en met twee zones telt, mag u hierdoor nooit meer dan 30 minuten extra reistijd hebben. Bedraagt uw rit 3 tot en met 5 zones, dan mag de extra reistijd maximaal 40 minuten zijn.

Oproep

Kent u chauffeurs die op zoek zijn naar een leuke baan? Of iemand die opgeleid wil worden tot taxichauffeur?
U vindt meer informatie op de website van A-Tax de Vries >>.