Nieuws

Let op! Probeer uw rit altijd zo vroeg mogelijk te boeken.

 

Afbeelding Regiotaxi

Nieuws

Reizigers binnen naar Katwijk zullen inmiddels bekend zijn met de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug en de hinder die dit voor het verkeer oplevert. Inmiddels is bekend geworden dat de werkzaamheden nog langer zullen gaan duren. De opening staat nu gepland voor eind april.

Houd u hier bij het boeken van uw rit met de Regiotaxi dan ook nog steeds rekening mee.

Het hele artikel kunt u hier lezen op Katwijk Actueel >>

In de Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden is opgenomen dat rolstoelen aan een bepaalde ISO-norm moeten voldoen als reizigers hierin vervoerd moeten worden worden. Dit om de veiligheid tijdens de rit zoveel mogelijk te garanderen.

De ingangsdatum hiervan is inmiddels al een aantal keer verplaatst en wordt nu, als gevolg van de coronacrisis, wederom verplaatst. De nieuwe datum wordt nu 1 januari 2022.

De gemeenten in Holland Rijnland zijn al in 2019 van start gegaan om te zorgen dat alle rolstoelen aan deze veiligheidsnorm voldoen.

Normaal gesproken kunt u uw reis tot uiterlijk één uur voor vertrek boeken.
Om uw rit ook tijdens de coronacrisis goed te laten verlopen, moeten wij voor de komende kerstdagen hier een uitzondering op maken.

ALS U TIJDENS DE KERSTDAGEN WILT REIZEN MET DE REGIOTAXI, MOET UW RIT TENMINSTE TWEE DAGEN VAN TEVOREN GEBOEKT ZIJN.

Dit betekent voor u het volgende:

  • Reizen op Kerstavond (24 december): uw rit én de terugrit moeten uiterlijk 22 december geboekt zijn.
  • Reizen op Eerste Kerstdag (25 december): uw rit én de terugrit moeten uiterlijk op 23 december geboekt moeten zijn.
  • Reizen op Tweede Kerstdag (26 december): uw rit én de terugrit moeten uiterlijk op 24 december geboekt zijn.

Weet u nu al wat uw plannen met de Kerst zijn? Dan kunt u uw rit natuurlijk nu direct al boeken.

Als u een gegronde klacht indient over de Regiotaxi ontvangt u als compensatie één of meerdere tegoedbonnen voor een gratis zone. Op deze tegoedbonnen staat ook een vervaldatum.

Omdat het contract met de huidige vervoerder met nog twee jaar is verlengd, kunt u de tegoedbonnen gewoon blijven gebruiken. De nieuwe vervaldatum komt hiermee op 31 december 2022.

De Regiotaxi biedt u een terugbelservice waarbij de chauffeur u belt als hij of zij naar u onderweg is; u kunt dan alvast klaar gaan staan. Maar ook als uw rit vertraagd is, wordt u gebeld om u hiervan op de hoogte te brengen.

Wij maken echter regelmatig mee dat een telefoonnummer niet correct is. Of dat er geen telefoonnummer voor de terugreis bekend is. Dit kan voorkomen als u alleen over een vaste telefoonlijn beschikt.

Misschien wilt u bij uw volgende boeking daarom eens aan de telefonist(e) vragen welk telefoonnummer bij uw naam genoteerd staat. Klopt deze niet? Dan kunt u dit doorgeven bij de Wmo-afdeling van uw gemeente (onder het kopje 'Meer informatie'). Zij verwerken deze gegevens.

Al vroeg in de coronacrisis werd door A-Tax de Vries de Babbelbus in het leven geroepen. Wie behoefte had aan contact kon de bus kosteloos bestellen en, veilig vanachter een scherm, met een familielid of vriend praten.

Dit initiatief heeft nu, met 70% van alle uitgebrachte stemmen, de Taxi Innovatie Prijs 2020 gewonnen.

Lees hier het hele artikel op TaxiPro >>

Het zal u wellicht al niet ontgaan zijn: in Katwijk wordt momenteel de Koningin Julianabrug in de Biltlaan compleet vernieuwd. De brug is hierdoor tot half maart 2021 afgesloten voor al het verkeer. Overlast en een langere reistijd vallen hierbij niet te voorkomen.

Hou hier dan ook rekening mee als u een rit binnen, van of naar Katwijk boekt, zeker als u ergens op tijd moet zijn.